Kamikochi National Park

op Gepost in Japan Hits: 1096

Kamikochi is een Nationaal park in de alpen tussen Matsumoto en Takayama. Vandaag vertrekken we uit Matsumoto om te verhuizen naar Takayama. En komt het dus prachtig uit om onderweg dit wondertje der natuurschoon even mee te pakken. Om acht uur 's ochtends staan we op het station.

Hier vandaan vertrekt het boemeltje wat richting Kamikochi gaat. Het dient gelijk als lokaal vervoer en we stoppen minstens 10 keer onderweg. Bij de laatste halte moet er overgestapt worden op de bus. Om het ook fraai te houden in de toekomst is het park niet toegankelijk voor auto's, alleen bus en taxi rijden het laatste stuk. Het is nog een uurtje met de bus grotendeels door de ontelbare tunnels die in dit traject zitten. Als we dan even in de buitenlucht rijden ziet het er steeds fraaier uit, smalle dalen met wilde rivieren tussen de hoge bergen.
Bij het busstation op de eindbestemming eerst een buskaartje gekocht voor vanmiddag naar Takayama en de rugzakken in een opslag gedeponeerd. En dan op pad met het routekaartje in de hand. Er zijn hier diverse wandelpaden. Van korte rondjes tot meerdaagse trekkings over de toppen in de omgeving. We beperken ons maar tot een rondje in het dal langs de rivier. Kamikochi - Heldere watertjesOp een aantal plaatsen zijn bruggen over de rivier zodat er rondjes gemaakt kunnen worden. Bij de eerste brug is gelijk een van de mooiste uitzichten op een dal omgeven door bergen met witte toppen. Helaas is het nog geheel bewolkt en zijn de toppen vrijwel niet te zien. We lopen eerst via de overkant van de rivier. Het is een mooi stuk wat voor een groot deel over vlonders gaat omdat er continu stroompjes en plassen over te steken zijn. Veel felgekleurde vogeltjes te zien. We zijn weer niet de enige die het rondje lopen want het is nog steeds Golden Week. Maar het zijn gelukkig geen massa's mensen.
Opvallend trouwens hoe serieus Japanners hun buitensport nemen. Het merendeel loopt in prachtige outfit met volledige bepakking. We komen ook een aantal terugkerende groepjes met snowboards en ski's tegen. Kennelijk hebben ze verderop in het dal gekampeerd en vanaf daar geklommen en afgedaald. Zo te zien aan de onderkant van de boards was de sneeuw niet al te best meer!
Inmiddels klaart het op en breekt de zon door. Niet veel later is de hele lucht blauw! Nu ziet het er echt prachtig uit met het groen van de bomen wat net ontluikt en de hoge besneeuwde toppen op de achtergrond.
Kamikochi - Uitzicht onderwegBij de volgende brug wat gegeten en daarna nog een stuk het dal ingelopen tot een punt met weer een mooi uitzicht. Vanaf hier moeten we terug om op tijd te zijn voor de bus. En dus weer retour alleen nu via de andere oever. De bodem in het bos is hier geheel bedekt met een plant met witte bloempjes, heel fraai tussen de hoge bomen en stroompjes met water. We wandelen terug naar het startpunt en ook daar zijn inmiddels alle wolken verdwenen. Mooi nog even wat foto's opnieuw gemaakt!
De bus die we nemen zit tot in het gangpad vol. In een plaatsje onderweg nog even overstappen op de bus naar Takayama. Onderweg passeren we een aantal skigebieden. Ze zien er niet zo heel indrukwekkend uit. In Takayama kunnen we bijna vanuit de bus zo het hotel inlopen, is echt deur en drempel.