Kanazawa

op Gepost in Japan Hits: 1013

Hotelkamers in Japan zijn klein. Nou ja, niet alle natuurlijk, maar als je het nog een beetje betaalbaar wilt houden en de goedkopere kamers boekt dan krijg je een bedje van 140 breed en een kamer er om heen die maar ietsje groter is.
Wel overigens voorzien van alle luxe maar gewoon klein. Tot vandaag dan.

Hier in Kanazawa verblijven we in het My Stays hotel en hier is de kamer grOOt. Een enorm bed van 220 breed, aparte zitjes en een compleet bureau staan er in en nog is er ruimte zat over. We waren dan ook wel enigszins verrast dat we de deur openden. Foutje gemaakt bij de receptie met de toegewezen kamer? Maar alle kamers blijken dit formaat te hebben. Goeie deal dus, vooral als je weet dat dit dan weer de goedkoopste (€45) kamer van al onze reserveringen in Japan is.
De route van Takayama naar Kanazawa was weer erg fraai. Tenminste voor wat je er van kon zien want het grootste deel ging weer ondergronds. Het is echt ongelooflijk hoe veel er in de bergen door tunnels gaat. Ik denk van het laatste traject zeker ¾ deel. En er zitten ook heel lange tunnels bij! Het voordeel is wel dat het reizen per bus zo heel snel gaat, in iets meer dan twee uur al in Kanazawa.
Kanazawa - Poort naar stationKanazawa is een grote stad aan de westkust van Japan. Het heeft een gloednieuw stations gebouw met een enorme glazen koepel met als entree een enorme moderne versie van de klassieke Japanse poort. Heel fraai gemaakt. We zitten hier weer vlak bij met ons hotel maar gaan bij aankomst eerst even met de vers gekochte lunch op het plein in het zonnetje zitten eten. Het is opvallend hoe schoon het overal in Japan is. En dat terwijl er nergens een afvalbak te vinden is. Kennelijk zit het hier in de genen dat je afval gewoon meeneemt naar huis.
Die middag naar het samoerai wijkje gegaan. Oude huisjes met wat historie over de samoerai van weleer. Eigenlijk snel bekeken, daarna bij Koninbo wat gewinkeld en dan weer teruggelopen richting station langs een van de kanaaltjes die dwars door de stad lopen. Was een goed idee want je ontwijkt geheel de drukte van de straten en loopt via de smalle weggetjes die langs het stroompje liggen. ’s Avonds gegeten op de 6e verdieping van het Forus shopping centre. Een hele verdieping met verschillende restaurantjes. Soort foodcourt maar dan in een luxere vorm.
kanazawa kenroku en garden 20160510 1125265665Hier in Kanazawa ook de Kenroku-en tuinen bezocht. Ze staan bekend als een van de mooiste van Japan. En dat schept dus verwachtingen. Die dan weer niet helemaal waargemaakt werden. Want zo heel bijzonder waren ze eigenlijk niet. Ook niet heel erg groot, maar vooral wat gewoontjes. Verschillende openbare parken die we tot nu toe gezien hebben, vooral in Tokyo, doen er helemaal niet voor onder. Blijft natuurlijk dat ook hier wel fraaie doorkijkjes te vinden zijn, maar het is wat zoeken om een foto te kunnen nemen zonder dat er drommen mensen op staan.
Vervolgens door het castle park gewandeld richting de Omi-Cho markt. Dit is een leuke markt met allerhande versproducten. Veel vis maar ook fruit, groeten, gebak en lekkernijen. Het fruit is hier in Japan goud waard, een beetje appel kost zo drie euro. Er zitten ook heel veel kleine restaurantjes en daar hebben we wat gegeten. Bij de ingang staat een automaat waar je je keuze maakt en betaald. Gelukkig kon een van de mannetjes achter de bar wat Engels en hielp ons door menu heen wat alleen uit Japanse tekst bestond. Heerlijk gegeten overigens.
We hebben voor vandaag een dagkaart voor de bus gekocht en hoppen dus heel eenvoudig van de ene naar de andere plek. Als laatste het Higashi Chaya district bezocht, het geisha district. Een verzameling oude straatjes en huisjes met veel winkeltjes die producten met bladgoud verkopen. Een lokale specialiteit. Vooral softijs met bladgoud doet het erg goed!
De laatste dag rustig aan. Beetje shoppen in de warenhuizen rondom het stationsgebouw en veel pauzes is de bijbehorende horeca. Lekker ontspannen dagje dus!