Meer fietsen ...

op Gepost in China Hits: 3254

Het is vandaag zondag. Gisteren werd dit kleine stadje werkelijk overspoelt met Chinese tourgroepen. Bus na bus kwam z'n lading legen. Het zag echt zwart van de mensen. De tourgroepen maken ook dat het zo massaal overkomt. Vanaf het moment dat ze de bus uitmogen verplaatst iedereen zich met "de groep". Er komt dus altijd een groep tegelijk dat mooie uitzichtpunt op of dat kleine restaurantje binnen. Soms denk je wel eens " nu even niet", maar dat hoort ook gewoon bij China. Als er hier maar een promille van de inwoners van een grote stad (zeg Shanghai, want die lopen hier veel rond) denkt "we gaan dit weekend lekker naar Yangshuo" dan zijn dat al snel weer een tiental bussen vol. Maar over het algemeen zijn ze heel gezellig en maken een hoop lol.

Wij zijn vandaag weer op de fiets gestapt. Jammer genoeg wil het weer niet echt meezitten, het is ook vandaag nevelig en geheel bewolkt. En dat terwijl je voor mooie foto's toch wat meer zon zou willen hebben. In de restaurants en fotoshops hangen de mooiste foto's van het prachtige landschap bij heldere hemels en rode zonsondergangen, ik denk niet dat wij dat nog mee gaan maken. Maar gelukkig is het droog. We spraken in Xi'an een meisje wat een week lang regen had gehad, dus we zeuren niet!
Vandaag gaan we langs de Yulong rivier fietsen. Het is wederom een prachtige tocht. Kris kras door de rijstvelden en akkertjes. Halverwege met een bamboovlot naar de overkant tot we uiteindelijk bij de "Dragon bridge" uitkomen. Dit is een honderden jaren oud boogbruggetje. Vanaf hier weer terug. Op de rivier worden veel tochtjes gemaakt met de bamboovlotten. Je kan relaxed zitten in een stoeltje en wordt van A naar B gepeddeld. Ze vragen alleen een beetje belachelijke prijzen en willen ons niet ver genoeg zakken bij het afdingen. Het is ook niet echt de ideale uitgangspositie om een goedkoop tochtje te scoren want er komt altijd wel weer net een tourgroepje de hoek om, dus de mannetjes weten dat hun vlotje toch wel vol komt. Dus we hebben lekker verder gefietst. Inmiddels weten we ook waarvoor al het vuurwerk wordt afgestoken. De mensen hier komen nl. geregeld met de hele familie naar het familiegraf om dit op te knappen en wierook te branden. Als afsluiting wordt er dan zo'n 100.000 klapper afgestoken. De graven liggen allemaal tegen de berghelingen op (elk vlak stukje land er tussen is immers voor de landbouw). Als het vuurwerk wordt afgestoken hoor je de knallen van alle kanten echo-en. Er was vandaag (zondag) bijna continue wel ergens een knallen salvo te horen. Door even te speuren op de hellingen naar een rookpluim wist je waar ze vandaan kwamen.
Aan het eind van de middag begon het zachtjes te regenen. Eenmaal in het hotel gingen de remmen los. Flinke regenbuien.

posted by Frank : vrijdag, april 16, 2004