Reisverslag Indonesie 1999

Gepost in Indonesie Hits: 2707

Maandag 26 April / Dinsdag 27 april 

Om half 10 van huis gegaan met de taxi richting Schiphol. Omdat we zo vroeg waren hadden we de goede stoelen nog voor het uitzoeken, we zitten dus achterin. Rond half een opgestegen richting Singapore. Het toestel van Singapore Airlines was weer voorzien van de gebruikelijke luxe en al filmpjes kijkend vlogen we de uurtjes weer aan elkaar. Om zeven uur 's ochtends (lokale tijd) geland en even voor half negen weer door gevlogen naar Mattaram op Lombok. Op het vliegveld eerst even wat geld gewisseld en geïnformeerd voor  een vlucht naar Maumere op Flores. Het blijkt niet meer mogelijk om direct te vliegen van Lombok naar Flores, alle vluchten gaan nu via Denpasar. Meteen maar een reservering gemaakt voor a.s. zaterdag.
Vervolgens een taxi genomen naar Tetebatu en ons laten droppen bij de Soedjono bungalows. Tetebatu is een klein dorpje hooggelegen op de helling van de Gunung Rinjani vulkaan. Onze bungalow staat tussen de fruitbomen en vanaf de veranda kijken we prachtig uit over de rijstvelden. Een ideale plek om even bij te komen van de vlucht. 's Avonds heerlijk gegeten in het restaurantje bij de bungalows. Het is hier overigens erg rustig, er is slechts nog één ander stel uit Frankrijk aanwezig.

 

Lombok - Flores - Sumbawa - Bali - Singapore

Gepost in Indonesie Hits: 2239

In 1999 maakten we een trip langs de Sunda eilanden. Van Lombok naar flores en dan via Sumbawa retour naar Bali. Op de terugweg nog een paar dagen Singapore. Prachtige eilanden. Vooral Flores is heel bijzonder. 

Hieronder een overzicht van de plaatsen die we hebben aangedaan met onze ervaringen van toendertijd, het komt nog van de oude site en is dan ook nog in het Engels...

 


Java - Sulawesi

Gepost in Indonesie Hits: 2931

In 1997 gaan we voor de eerste keer naar Indonesie. Eerst naar Java en vervolgens naar Sulawesi. Vooral Sulawesi vinden we geweldig. Een ontzettend mooi eiland met een heel bijzondere cultuur. Nog altijd hoog in de top 10!