mapcambodia.gif

Van Bangkok naar Siem Raep

Gepost in Cambodja Hits: 3304

Het was een heel kort nachtje vannacht. De laatste wedstrijd van onze jongens voor dit EK gezien en een uurtje later ging alweer de wekker. Snel de spullen gepakt en gelopen naar het guesthouse waar we afgesproken hadden. Het is nog voor zevenen maar er staat al een mannetje te wachten. Achter op de brommer scheuren we even later door de nog rustige straat naar een ander meetingpoint bij een grotere weg. Hier duurt het weer een tijdje en gaandeweg verzamelen er steeds meer mensen die ook richting Cambodja gaan.

Ankor Wat

Gepost in Cambodja Hits: 1685

Vroeg opgestaan want we gaan naar Ankor Wat. Eerst op straat wat water en stokbroodje's gekocht. De stokbroodje's vindt je overal in Azie waar de Fransen hebben gezeten. We zagen ze al eerder in Laos en Vietnam. En het is heerlijk om de dag met een gewoon lekker stokbrood te beginnen!

Phnom Phen

Gepost in Cambodja Hits: 1691

De bus naar Phnom penh vertrekt om zeven uur. Zoals verwacht een knappe bus. Je betaald wat meer maar dan heb je ook wat. We hebben gisteren nog net de twee laatste plaatsen helemaal achterin kunnen boeken. Maar dat maakt verder niet zoveel uit want het is een rustige busrit. De weg naar Phnom penh is veel beter dan verwacht. Het hele hoofdwegen net wordt met buitenlandse steun opgeknapt.

De Killing fields en de Tuol sleng gevangenis.

Gepost in Cambodja Hits: 1628

Met de bus vanaf het Capitol vertrokken. Het is ongeveer een half uurtje rijden door de omgeving van Phnom penh. De Killing fields Choeung Ek liggen tussen de rijstvelden en andere landerijen. Tussen 1976 en 1979 zijn hier duizenden mensen omgebracht door het regime van Pol Pot en in massagraven in de rijstvelden gegooid. En met ongekende wreedheid want kogels wilde men niet verspillen.

Sihanoukville.

Gepost in Cambodja Hits: 1663

De rit van Pnohm penh naar Sihanoukville gaat weer over een goede weg. En het schiet dus lekker op. Eenmaal gearriveerd wandelen we eerst op ons gemak langs een aantal guesthouse's tot we een aardig beeld hebben en pikken er dan de leukste/mooiste uit. Sihanoukville is de haven/badplaats van Cambodja.