maleisiemapborneo

It's a jungle out there!

Gepost in Borneo Hits: 2434

We verlaten de Filipijnen in een vliegtuig wat misschien voor een tiende gevuld is. Het is een cheapy, dus geen maaltijden aan boord. Het cabinepersoneel heeft dan ook al snel niets meer te doen en besluit er een verloting tegen aan te gooien. Er wordt telkens een getal en een letter getrokken, wat dan tezamen een stoelnummer vormt. Geweldig idee in een vrijwel leeg toestel! Het wordt dan ook onbedoeld erg grappig. Oneindig nummers trekken die niet bezet zijn...

Centraal Sarawak

Gepost in Borneo Hits: 2293

Met de bus gaan we door het grootste deel van Centraal Sarawak. Eerst naar Miri, vervolgens Bintulu en uiteindelijk Sibu. Het zijn alle drie bedrijvige provincie stadjes. Niet heel fraai of zo, meestal gewoon de saaie vierkante betonbouw. Maar wel alledrie gelegen aan rivieren naar zee. En dat maakt dat het vooral aan het einde van de middag lekker afkoelt door de wind vanaf zee. Is ook wel welkom want het is alle dagen vol op zon waardoor het rond de middag bar heet is.

Cat City en meer

Gepost in Borneo Hits: 2289

Als je van katten houdt zit je goed in Kuching. Je ziet ze hier overal. En dan vooral als standbeeld op een van de vele rotondes. De een nog meer kitscherig dan de ander, maar altijd met een lieve katten blik de wereld in. En waarom?
Kuching betekend in het Maleis kat en dat willen ze dus weten ook. Je hebt hier zelfs een katten museum!