Op weg naar Japan!

op Gepost in Japan Hits: 1743

Gezellig Hollands weer als we vertrekken vanaf Schiphol. Alles grijs en grauw. Maar het goede nieuws is, we mogen eerder weg! Althans ten opzichte van de vertrektijd uit het mailtje van Xiamen Airlines van gisteravond waarin verteld werd dat de vlucht drie kwartier later vertrekt. En nu vertrekt íe toch weer op de oude tijd, hoe snel kan het gaan!


Xiamen Airlines is sinds een maand of drie aktief op deze route met een gloedje nieuwe 787 Dreamliner en bieden voor een cheapy prijsje de vlucht naar Tokyo aan. Wellicht moet er wat meer reclame gemaakt worden want het vliegtuig zit nog niet half vol. Ideaal natuurlijk want we hebben beide drie stoelen en kunnen de hele vlucht languit slapen!
Minder handig is de overstap in Xiamen. Bij het inchecken blijkt al dat ze de bagage niet kunnen 'doorlabelen' naar de eindbestemming. Bagage ophalen en opnieuw inchecken weet het dametje op Schiphol te melden. Dus dat doen we dan maar als we 's ochtends om vijf uur aankomen in Xiamen. Het is een warm en benauwd gebouw waar we eerst een visum voor 24 uur moeten halen om sowieso door de douane te kunnen komen. En we zijn niet de enige want bijna de hele vlucht heeft een transfer. Druk dus bij de balie voor tijdelijke visa's. Na een half uurtje alsnog gearriveerd bij de bagageband waar onze tassen al vrolijk rondjes draaien. Dan met de hele handel naar de incheckbali die echter nog niet open is. Eerst maar eens koffie!
Vertrek van de luchthaven duurt ook wat langer dan verwacht want het vliegtuig wordt een paar honderd meter verplaatst en vervolgens staan we een uurtje stil op de taxibaan. Maar uiteindelijk in Tokyo beland! De bus gepakt naar Tokyo Station en van daar gelopen langs de Imperial gardens naar ons hotel. Het is hier al net zo grijs en regenachtig als in Holland..., maar als het weerbericht klopt wordt het morgen beter!