Caprivi strip

op Gepost in Namibie Hits: 2285

Vandaag Maun verlaten. En dit is ook onze laatste dag in Botswana. We rijden richting noord westen om bij de grens met Namibië te komen. Eigenlijk maken we een mooie boog om de Onkovango heen. Aardig stukje rijden, maar ook hier valt de kwaliteit van de weg alles mee.

We zien nog wat struisvogels in de berm die zodra je stopt gelijk de benen nemen de bosjes in. En twee paarden met de pootjes omhoog. Die hebben een aanrijding niet overleefd. Want ook hier natuurlijk overal vee op de weg. Halverwege getankt en dat was maar goed ook want na een tijdje zien we de tankwagen wat verwrongen in de berm staan. Van de weg geraakt. Het laatste benzinestation heeft dan ook geen benzine meer. Maar we redden het wel want ons bakkie blijkt behoorlijk zuinig te zijn. In Shakawe, de laatste plaats voor de grens, nog wat Pula gewisseld naar Namibische Dollars.
En dan de grens over. Stempeltjes verzameld, roadtax betaald en we zijn op pad in Namibië. En meteen een leuk stukje gravelroad ook. Hoewel gravel, het is meer een keienweg...Langzaam hobbelen dus. We rijden nu ook al door het Mahango reservaat, gaan we morgen nader bekijken. Een kilometer of 30 na de grens een campsite aan de Onkovango rivier gevonden, de Rainbow campsite. Prachtige plekken met gras aan de rivier. Het is er heel rustig. In de rivier zitten veel nijlpaarden. Je hoort ze splashen en hun brommende geluid maken. Tot nu toe hebben we alleen nog maar wolken loze dagen gehad en vandaag was geen uitzondering. Het is wel een van de warmste dagen tot nu toe, zo tegen de dertig graden. 's Avonds is het heerlijk. Mooie zonsondergang in de rivier en de hele nacht horen we de hippo's voorbij pruttelen als ze op en neer zwemmen.
De volgende dag op tijd naar het Mahango reservaat gereden. Een klein stukje beschermd natuurgebied tegen de grens met Botswana. Er ligt hier een heel stuk gravelweg dus je kan ook gewoon zonder 4wd een rondje rijden. Mooi tochtje gemaakt en weer veel gezien. Ook een aantal hoefdieren die we nog niet eerder zagen. Tegen de middag terug op ons stekkie aan de rivier en de rest van de dag gerelaxed.