Op stap in Beijing...

op Gepost in China Hits: 3472

Deze dagen zijn we de "highlights" van Beijing afgeweest. Maandagochtend weer richting verboden stad. Vandaag geen enorme rij bij het Maosoleum. Wel een hoop groepen richting de verboden stad. Eenmaal binnen zie je pas hoe enorm groot deze verboden stad is. Er zijn een aantal binnenpleinen tussen de grote gebouwen in en geheel rondom liggen kleinere binnenplaatsjes met tempels e.d. Het geheel valt ons eigenlijk een beetje tegen. Het is allemaal net te groot, massaal en toeristisch.

 
 
 
 
29/3 - 30/3 - 31/3

Beijing - de verboden stadNa een paar uur hebben we het wel gezien en beginnen de voetjes ook al aardig te protesteren. We lopen dan ook aardig wat af de afgelopen dagen. Dus eerst maar weer even genieten van de locale cuisine. Na deze stop een beetje aan het shoppen geslagen. Er worden hier prachtige Northface jassen verkocht. Hartstikke nep natuurlijk, maar als je 'm eenmaal aan hebt wordt het toch wel erg verleidelijk. Uiteindelijk een jas weten af te dingen tot 150 Yuan (ong. euro 15) maar toch maar niet gekocht. We willen uiteindelijk onze bepakking wel binnen de perken houden en de jas die we mee hebben voldoet best. Misschien in Nepal als we de kou in Tibet hebben gehad. Deze avond gaat het opeens waaien. En niet een klein beetje. Een komplete zandstorm gaat door de straten van beijing. En opeens zijn de sterren weer te zien. Met de storm is ook de smog vertrokken!
summer palace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beijing - Tempel in het zomerpaleisDinsdag naar het zomerpaleis gegaan, dit ligt buiten het centrum dus het was nog even reizen met metro en bus. Dankzij de storm van gisteren is het nu prachtig helder. Een strakblauwe hemel!
Het paleis ligt erg mooi op een heuvel aan een groot meer. Dit stond ons eigenlijk direct veel meer aan dan de verboden stad. De paleiszalen liggen over de heuvel verspreid in het groen. Hier geruime tijd doorgebracht.

 
 
 
 
 
Beijing - Temple of heavenWoensdag eerst de tassen ingepakt en uitgechecked in het hostel. We laten de tassen hier staan en gaan vandaag nog op pad. Afscheid genomen van Bouke en Judith, zij gaan een andere kant op. De middag doorgebracht in "the temple of heaven". Dit is ook weer een parkachtig komplex. Wel een mooie afwijkende bouwstijl, er is erg veel blauw gebruikt. O.a. de daken zijn helemaal blauw. Helaas is het vandaag weer helemaal grauw en bewolkt anders hadden het mooie plaatjes geworden. Aan het eind van de middag gaan eten.
Terug in het hostel de tassen opgehaald en naar de hoofdweg gelopen voor een taxi. Gelukkig rijden er daar ontzettend veel van dus we hadden snel een ritje te pakken. De chauffeur had een soort hoorspel opstaan op z'n autoradio. Volume op 10, erg gezellig! Maar gelukkig waren we na een 20 minuten bij het Beijing West Railwaystation. Prima geregeld allemaal. Het is heel overzichtelijk en je zit gelijk goed. Eerst in een enorme wachtzaal waar dan al een rij van 100 mtr. staat om er in te mogen. Maar aangezien je toch moet wachten tot ze de kaartjes gaan controleren zijn we er maar even bij gaan zitten. Toen de rij bijna verdwenen was ingestapt. We hebben zg. "hardsleeper" plaatsen. Dwz, een open coupe met aan weerszijde drie bedden boven elkaar. Om exact 21:10 vertrekt de trein. Eerst nog een beetje met het Mandarijns vertaalboekje in de hand zitten babbelen met de mensen om ons heen. Om (alweer) exact 22:00 gaat het licht uit en wordt je geacht te gaan slapen. En dat hebben we dus maar gedaan. Tenminste, in de periode's dat de vrienden om ons heen niet lagen te snurken want dat was weer niet misselijk...
bluetower