Relaxen in Vilcabamba

op Gepost in Ecuador Hits: 2603

De eerste plaats waar we overnachten in Ecuador is Loja. Het is al een uur of acht 's avonds als we hier arriveren. Toch nog even twee hostals vergeleken en uiteindelijk een simpel kamertje voor weinig genomen. We zijn hier toch alleen maar voor vannacht. En de volgende ochtend dus gelijk weer op pad, de bus naar Vilcabamba ditmaal. Het is een mooie rit door de Ecuadoriaanse bergen vlak langs het nationale park.

vilcabamba lekker hostal 20180317 1914850681
 
Een uurtje later in Vilcabamba. Dit is een dorpje van niets. Wat huizen en een kerk rond het plaza, nog wat straatjes en dat is het. Heerlijk rustig. Het hostal wat weop het oog hebben is iets buiten het dorpje. Mooi plekje om te relaxen. Er zijn maar een stuk of wat andere reizigers in het hostal. De voorzieningen zijn geweldig. Groot zwembad, sauna, jaccuzi met dvd en surroundsysteem, biljart en tafeltennistafels, cd speler en tv op de kamer, het kan niet op. En dat voor 6 USD per persoon...
De dagen in Vilcabamba zijn dus niet al te aktief. Af en toe een rondje door het dorp, biertje drinken op een terrasje aan het plaza, beetje kijken hoe de paardje's voorbij klepperen, en dat was het dan wel weer.
Na drie dagen van dit moois te hebben genoten weer op pad gegaan. De bus terug genomen naar Loja en van af hier gelijk door naar Cuenca. Halverwege Loja en Cuenca stopt de bus ermee. De chauffeur en z'n maatje doen nog verwoede pogingen om hem weer aan de praat te krijgen maar het buskaarsje is uit.
probleempje met de bus 20180317 1614351087
Iedereen hangt wat rond de bus wachtend op wat komen gaat als er opeens een bus van een andere maatschappij de hoek om komt. Gelukkig wil deze ons allemaal wel meenemen en dus met de hele club de andere bus in. Maar deze zit natuurlijk al helemaal vol en dus wordt het staan deze rit. We hoeven nog maar vier uur... Uiteindelijk valt het gelukkig wel mee met het staan. Er zitten een hoop indiaanse mensen in de bus die op de meest verlaten plekken er weer uitgaan op weg naar huis ...(?) En er komen dus plekjes vrij zodat we weer kunnen zitten. Maar als gevolg van dit spektakel dus ook weer laat in Cuenca gearriveerd. Hosteltje gezocht, wat gegeten, en op tijd naar bed. En de volgende ochtend gelijk op zoek naar een ander hostel want de kartonnen wandjes van het geval waar we zaten hielden niet echt veel geluid tegen en het was dus een kort nachtje... Nieuw hosteltje gevonden en dan de stad in.
quenca plaza met kathedraal 20180317 1834585679
Cuenca is de derde stad van Ecuador en heeft een mooie oude binnenstad. Het geheel staat inmiddels ook al op de Uneso lijst. De hele middag rondgezworven emuiteindelijk op het plaza in het zonnetje wat gezeten. Het is een heel fraai plaza waar je continu muziek op de achtergrond hoort uit luidsprekers tussen de bomen, van pianogepingel tot salsa! Het komt hier overigens ook weer wat welvarender over dan in Peru. De duizenden taxi's uit de Peruaanse steden zijn weer vervangen door prive auto's waarvan er opvallend veel nieuwe rondrijden. Ook veel luxe kledingzaken.