Op pad!

op Gepost in Costa Rica Hits: 2315

Maanden lang naar toe geleefd en dan eindelijk is het zover! Onze wereldtrip deel 2 is van start. Het voelt nog een beetje onwennig, we moeten nog even omschakelen van het dagelijkse ritme naar de reizigers swing!

Maar we zijn in Costa Rica en begonnen aan onze trip!

De vlucht was aardig voorspoedig, hier en daar wat vertraging maar aan het eind van de rit waren we maar 15 minuten later in San Jose. Het is een klein vliegveld en je loopt in een paar minuten naar de weg waar de busstop is. Hier de boemel genomen naar het centrum, tijdens spitsuur, het werd dus nog even gezellig druk in de bus. Bij een aardige dame aanwijzingen gevraagd wanneer onze halte in de buurt kwam. En zo beland in de wijk La Sebana van San Jose. Vervolgens wat lopen zoeken naar het hostel, we zaten even fout...
Het laatste kamertje was voor ons, ze zitten nu vol. Niet echt een geweldig hokkie maar voor deze nacht voldoet het wel. We waren toch aardig vermoeid dus om zeven uur 's avonds gingen de oogjes al dicht.

De volgende ochtend ontbijt met banana pancakes van het huis en geswitched van kamer voordat we de stad in gingen. Een uurtje of vijf rondgelopen in het centrum. En dan heb je het ook wel gezien want bijzonder is het allemaal niet. Het enige wat eigenlijk op valt is de ENORME hoeveelheid aan restaurantjes van de bekende Amerikaanse fastfoodketens. Ze hebben echt een invasie gehad hier. Gelukkig zijn er ook nog wel de nodige authentieke tokootjes en daar hebben we onze eerste casado gescoord. De overbekende locale hap.

Op de terugweg uit het centrum zo'n beetje alle flappentappen geprobeerd zonder succes. Uiteindelijk in het supermarktje vlak bij het hostel eentje gevonden die wel onze kaart slikte..., en bingo! Kunnen we weer even vooruit de komende dagen als we richting Torteguero aan de Caribische kust gaan.