Van Christchurch naar Dunedin

op Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3622

Onze vlucht voor het slechte weer heeft maar een beetje succes gehad. Het regent dan wel iets minder maar het blijft erg bewolkt. Maar we gaan even vrolijk weer op stap! Vandaag Christchurch in. Het oude centrum verkent, lekker goedkoop internetten en weer een fraai museum bezocht. The Canterbury museum. Erg fraai, vooral de expositie over de ontdekkingsreizen naar de zuidpool (Christchurch was altijd het vertrekpunt van de expeditie's) is heel interessant.

 

 

's Middags de Banks peninsular opgereden. Dit is een landtong in zee in de buurt van Christchurch. Een prachtige route naar het dorpje Akaroa. Een dorpje met Franse invloed want ooit hebben de Fransen hier een kolonie willen stichten door wat land te kopen van een maori stam. Alleen kregen de Engelsen er iets eerder lucht van en die hebben toen met veel machtsvertoon even duidelijk gemaakt dat zij toch echt eerder waren en dat de Franse vlag in de koffer kon blijven. Maar een aantal Fransen is wel achtergebleven en zodoende de Franse invloed. Hier op een campingkje met prachtig uitzicht over de baai overnacht.
tekapo wandelen bij mt john 20170425 1899168963De volgende dag via een andere route weer terug gereden. De heuvels staan hier overal vol met struiken die in bloei staan. Het geel van de bloemen maakt dat hele heuvels geel zien. Erg mooi!
We gaan nu weer richting bergen, het binnenland in dus. Via Mt. Hutt naar Geraldine gereden en daar overnacht. De volgende dag eindelijk weer eens mooi weer. En dat komt goed uit want we zitten alweer in een prachtige omgeving. Eerst nog een klein stukje gereden tot lake Tekapo. Geweldige uitzichten bij het azuurblauwe meer. Om half twaalf gaan wandelen de Mt. john op. Vanaf deze berg heb je een een prachtig uitzicht rondom op de hele omgeving. Boven op de berg gepicknickt. Via het meer weer teruggelopen.

mooie forel gevangen 20170425 1913864676Lekkere wandeling. Daarna bij een verbindingskanaal tussen de meren gaan vissen. Ik heb tenslotte niet voor niets die hengel meegesleept in het vliegtuig...
We hadden al vernomen dat het hier goed vissen is en dat kwam uit ook. Leuke zalm gevangen! Vervolgens een plekje gezocht op de camping bij lake Tekapo. 's Avonds ieder een enorme moot vis bij het avondeten. Jammie!

De volgende dag vroeg opgestaan. Het is weer een prachtige dag dus snel ontbeten en dan op pad naar onze bestemming voor vandaag; Mt Cook.
Mt. Cook is met z'n 3755 meter de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Naar wereldstandaard niet echt hoog maar toch hebben klimmers behoorlijk ontzag voor dit heuveltje want hij schijnt erg moeilijk te beklimmen zijn. Met name door het zeer snel veranderende weer. Het is dan ook een van de weinige bergen die in een zeeklimaat ligt.
hangbrug op de trail naar mtcook 20170425 1769713270Maar vandaag ligt ie er prachtig bij. We hebben onderweg na iedere bocht weer een spectaculair uitzicht over het meer op de bergketen met koekie in het midden. Dit gaat heel wat foto's kosten!
Aan de voet van de berg naar het Hooker(?!) lake gelopen. Prachtige wandeling tussen de witte toppen met als eindpunt het meertje met de gletsjer aan de voet van de Mt. Cook. Schitterend punt, de ijsschotsen drijven in het meertje en het enige wat je hoort is het ruisen van het riviertje wat het meer verlaat. Heerlijk in het zonnetje gelegen en onze broodjes gegeten.
Op de terugweg nog even langs het monument gelopen. Hier hangen gedenkplaten voor degenen die in de bergen zijn omgekomen. Ik tel er zo al dertig waarvan opvallend veel in de laatste tien jaar.
mt cook met uitloop van de gletsjer 20170425 1924390106Als we terugrijden in ons campertje komen we weer langs een verbindingskanaal. Weer even het hengeltje uitgegooit dus en dit keer twee forellen gevangen. Maar aangezien deze nog wat klein waren zwemmen ze weer vrolijk rond. Vandaag bij het Ruataniwha meer overnacht.
De volgende dag weer richting kust gereden. Onderweg op verschillende plekken nog geprobeerd een forelletje te scoren maar het wilde vandaag niet lukken. In Oamaru een camping gezocht en 's avonds naar het strand gegaan om pinguins te kijken. Vanuit een schuilhut op de klif kan je ze dan bekijken. Er is hier namelijk en kleine kolonie "yellow eyed pinguins" die elke avond terug komt van zee om op het tussen de bosje's op het strand te overnachten. Als wij aankomen is het grootste deel "al binnen" maar gelukkig hobbelt er nog een laatkomer over het strand. Wat later komen er een aantal onder de struiken vandaan en wandelen wat in het rond. Erg grappig gezicht.
moeraki boulders grote knikkers in zee 20170425 1131233318Vervolgens naar Dunedin gereden. Onderweg bij de Moeraki boulders gekeken, enorme grote knikkers die in zee liggen. Ze zijn echt vrijwel rond en en komen door de eeuwen heen uit de zandduinen tevoorschijn. In Dunedin zelf de stad even bekeken. Nog steeds is het lekker weer dus mooi een terrasje gepakt!
Bij de Otega peninsular zijn we tot het eind van deze landuitstulping gereden om de albatrossen te bekijken die hier voorkomen. De route viel een beetje tegen in vergelijk tot de Banks die we eerder bezochten. En de albatrossen lieten zich ook niet zien. Een paar zeemeeuwen was alles. Dus weer langs de kust verder richting Nugget point. Dit is een prachtig punt met een vuurtoren op de rotsen. Beneden zwemmen de zeehonden tussen de enorme zeewieren door die rond de rotseilanden groeien. De eilandje's liggen vol met zeehonden die de schaarse zonnestralen proberen op te vangen.


posted by Frank : zondag, oktober 24, 2004