Van Milford Sound naar het paradijs!

op Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3062

Vandaag naar Queenstown gereden. Lekker rustig aan, veel stoppen. Het is zacht weer. We rijden tegen de stroom in die vanuit Queenstown een dagje Milford Sound doet. Tientallen bussen passeren. In Queenstown eerst langs het visitorcentre geweest en naar de DOC voor info over wandelingen in de buurt. Verder is Queenstown een heel toeristisch stadje. Niet echt bijzonder.

Iets buiten de stad een camping gezocht. Vanmiddag is het wasdag want we hebben bijna niets meer om aan te trekken en na al dat wildkamperen zijn we zelf ook wel weer eens aan een wasbeurt toe.... En bijna elke camping heeft een arsenaal aan wasmachine's staan dus aan de slag. Helaas doet de droger het iets minder vandaag zodat de was pas na vijf beurten eindelijk droog is. Dat is dan tien dollar voor een droge was...
De volgende dag eerst weer naar Queenstown gegaan. Internet is hier lekker goedkoop dus even de boel bijwerken. Dachten we... Helaas is het zo traag dat we van ellende maar gestopt zijn. Een andere keer beter. Dan een stukje langs het enorme Wakatipu meer gereden naar het vertrekpunt van de Dispute wandeling. De wandeling gaat een stuk de bergen in naar het Dispute meertje. Onderweg mooie uitzichten op het grote Wakatipumeer. De hengel hebben we meegesjouwd want in het Disputemeer schijnt het goed vissen te zijn. We vangen weer een mooie grote regenboogforel.
Vervolgens weer terug naar de camper en verder gereden langs Wakatipu naar het eind van de vallei. Eerst langs Glenorchy, dan verder een dirtroad op de bergen in.

We vinden hier eindelijk het Paradijs... er is namelijk een gehucht hier wat zo heet!
Het is ook wel een magnefieke omgeving. Er zijn hier voor maar liefst drie scene's uit Lord of the rings opname's gemaakt; Isengard, Lohlorien en Amon Hen voor de kenners. Niet dat wij ze herkennen maar het staat zo mooi vermeld op de wegenkaart!
Een mooi plekje gevonden aan een riviertje om wild te kamperen. Het begint zacht te regenen en we kunnen net nog ons fikkie steken om de forel te bereiden. Hij was weer erg lekker!