De overland naar Tibet - Van Zhongdian naar Deqin

op Gepost in Tibet Hits: 2466

De grote dag!
Om acht uur staan we bij het Tibet hotel, ons meetingpoint met de gids en chauffeur. Ze zijn al aanwezig en we stellen ons even voor. De gids heet Lobsang, de driver Nima. Beiden nog jonge gasten, 22 en 23 jaar. Ze maken een goede indruk. Na wat passen en meten blijkt al onze bagage in de Landcruiser te passen. De gids neemt plaats op de achterste bank direct naast de bagage, wij zitten met z'n drieen op de achterbank + een persoon voorin naast de bestuurder. Het is allemaal ruim genoeg. "Onze" toyota is ruim bemeten en ook behoorlijk breed.

 

 

Zhongdian – Deqin – Yanjing – Markam – Dzogang – Bamda – Pasho - Rawok tso – Pome – Nyingchi – Bayi - Pasom tso - Lhasa

triptibet

We rijden over een knappe weg, waarschijnlijk net geasfalteerd. Onderweg passeren we verschillende stupa's, of chortens zoals ze hier heten, die allemaal vol hangen met kleurige gebedsvlaggetjes. De hoogste pas van vandaag is 4292 meter. Ook hier boven hangt het vol met vlaggetjes. Bij een klooster gestopt voor een bezoek. Het is een mooi oud klooster. We krijgen uitvoerige uitleg over de Tibetaanse geloofsbeleving. De monnikken in de gebedszaal gaan ondertussen onverstoord verder met hun gebed.
Rond een uur of drie in Deqin. Een stadje van enige omvang. We eten hier eerst wat en slaan nog wat etenswaren in voor morgen. Er zit zelfs een bakkertje dus het ontbijt van morgen is ook weer geregeld. Vervolgens rijden we verder naar een klein dorpje in de buurt. Vanaf hier gaan we morgen lopen naar een van de gletsjers die we vanmiddag al uit de verte zagen.
Bij een naamloos guesthouse onze intrek genomen en ook gegeten. Het eten valt echter nogal tegen en ze presenteren wel een aardige rekening. Lobsang gaat verhaal halen en uiteindelijk betalen we een "normale" prijs.
zhongdian naar lhasa bijna in lhasa 20160402 1788668141