Bariloche

op Gepost in Argentinie Hits: 2422

Als je van meren in de bergen houdt moet je naar Bariloche! Deze stad ligt midden in wat hier het meren gebied wordt genoemd. En met reden want het is hier water overal waar je kijkt. Bariloche ligt zelf aan een van de grootste meren; het Lago Nahuel Huapi. En Bariloche is een paradijs voor iedereen die van chocolade houdt. Ze hebben hier winkels zo groot als een supermarkt met alleen maar chocola. Ook als chocoladefondue!


De eerste dag hier huren we twee mountainbikes om het “Circuito Chico” te gaan rijden. Een rondje van een kilometer of dertig tussen de meren en bergen door. Het is alweer prachtig zonnig en we fietsen de hele dag in ons t-shirt. Leuke heuveltjes onderweg om kompleet in het zweet te gaan en vervolgens met een noodgang weer naar beneden. Veel mooie uitzichtpunten onderweg. Bij sommige staan ze met gigantische Sint-Bernard honden voor een fijne vakantiefoto. Onderweg ook langs een prachtig 5 sterren hotel gekomen, het Lalao Llao, uiteraard op het mooiste plekje tussen de meren. Met heliplatform in de tuin want met de auto is zoooo behelpen...
Lekker gefietst en weer een goeie rode kop opgelopen!

De dag er op een auto gehuurd en de zeven meren route gereden. De hele dag mee zoet geweest. Eerst een heel stuk door de bergen langs de meren. Mooi maar eigenlijk waren gisteren de uitzichten fraaier. Kan ook komen doordat het nu 's ochtends eerst nogal bewolkt is, dat maakt het plaatje toch wat minder.
We rijden via Villa de Angostina naar San Martin de los Andes en Junin de los Andes. Vervolgens terug via de ruta 40 (daar is ie weer...) door de steppe's. Eindelijk eens een foto kunnen nemen van een groepje Guanaca's. Deze lama achtige dieren hebben we al ontzettend veel gezien, vooral vaak vanuit de bus, maar nooit hadden we de kans om ze op de foto te zetten. Weer een erg fraai landschap onderweg, het gras is weer helemaal goudkleurig zo in het avond zonnetje.
Laatste dag in Bariloche een snipperdag, lekker de hele dag in het hostel een beetje gerelaxed. Komt mooi uit want het weer is nu omgeslagen. Zwaar bewolkt en een stuk kouder! Morgen pakken we de bus naar Puerto Montt in Chili.