En er was zon!

op Gepost in India - Ladakh Hits: 2115

Het is tien uur 's ochtends en opeens draait iemand de knop om! Dagen lang vrijwel nonstop regen en nu is het droog. Langzaam verdwijnt de grauwe grijze sluier en komt er wat blauwe lucht en een voorzichtig zonnetje. En eindelijk kunnen we vanaf ons balkon zien wat een prachtige omgeving dit is. Het dal waarin we zitten heeft prachtige groene bossen op de hellingen waartussen enorme watervallen naar beneden kletteren. Daarachter liggen de hogere kale bergen met witte toppen. Een prachtig plaatje.

We gaan eerst een wandeling maken door het dorpje waar we zitten, Old Manali. De oude huisjes hebben daken van grote platte stenen. Helaas staan er ook al heel wat nieuwe bouwsels tussen met een dak van golfplaten. Een klein tempeltje in het dorp bezocht. Dan door de bossen naar beneden gewandeld richting het lager gelegen nieuwe Manali. Hier twee Tibetaanse kloosters bezocht. Om namo
Manali is een drukke plaats die voor veel Indiërs een vakantiebestemming is. Het is er dan ook vergeven van de hotels en shops. De hele backpacker scene zit meer in Old Manali. Nog even naarstig op zoek geweest naar een ATM die niet leeg was en wel onze pas accepteert. Maar gelukkig eentje gevonden en financieel bijgetankt. En gelijk maar een nieuw horloge voor Anita gekocht want de oude had het begeven.
De hele middag zonnig, het is heerlijk na al die regen. En doordat we op tweeduizend meter hoogte zitten blijft het aangenaam en wordt het niet te heet.