Naar Dharamsala

op Gepost in India - Ladakh Hits: 2355

Van Amritsar gaan we naar Dharamsala. Er gaat een directe bus maar die vertrekt pas na de middag en dan kom je 's avonds pas zo laat aan. En we willen graag wat eerder arriveren dus gaan we voor de overstap in Pathankot. Deze bus vertrekt wel vroeg en zo staan we in het ochtendzonnetje op het busstation van Amritsar. Valt alles mee hier, het is een modern en schoon busstation. Dit in tegenstelling tot alles wat er voor komt rijden want dat zijn weer bussen uit het jaar kruikie...

Onze bus vertrekt snel en na een uur of drie zijn we in Pathankot. India busticketDaar moeten we dan wel weer anderhalf uur wachten op de aansluiting. Het barrel wat vervolgens komt is nog ouder dan de vorige maar keus is er niet dus we gaan er weer eens lekker voor zitten. Helaas is dit een chauffeur die iedereen die hij langs de weg ziet staan meeneemt en overal weer afzet dus we zitten weer eens in een stopbus..., wel honderdduizend keer...Gelukkig wordt het onderweg wel steeds mooier als we de voet van de Himalaya binnenrijden. En naar mate de hoogte stijgt wordt de temperatuur ook wat draaglijker. We rijden steeds meer langs wilde rivieren en mooi beboste hellingen. Uiteindelijk in Dharamsala. De plaats waar we uiteindelijk willen eindigen is McLeod Ganj. Dit is de plaats waar de residentie van Dalai Lama is en waar inmiddels een backpackers ghetto is ontstaan. Een laatste bus genomen die werkelijk de berg op knalt en dan staan we op het pleintje in McLeod.
Als we door de straatjes richting een guesthouse lopen is het al wel duidelijk, dit als Thamel of Kao San Road maar dan in het klein. Mega veel shoppies en restaurantjes op een rij. Maar wel lekker koel en rustig! Geen mensenmassa's en motoren die de oren van je hoofd toeteren.